Saopštenja

Saopštenja /January 25, 2017

Saopćenje za javnost

Dana 25.01.2016. godine održan je sastanak predstavnika Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom sa v.d. policijkog komesra MUP-a Kantona Sarajevo g. Mevludinom Halilovićem u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo.
Takođe isti dan su održani sastanci predstavnika Agencije sa predsjednicom Općinskog suda u Sarajevu g-đom Janjom Jovanović i sudijom Asafom Daupovićem u prostorijama Općinskog suda u Sarajevu, nakon čega je upriličen sastanak i sa predsjednikom Kantonalnog suda u Sarajevu g. Jasminom Jahjaefendićem i sutkinjom Sanelom Rondić.
Navedenim sastancima ispred Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom su prisustvovali direktor g. Kenan Kapo i načelnica službe za preuzimanje i upravljanje oduzetom imovinom g-đa Nerma Bavčić.
Sastancima je prisustvovao i prof.dr. Eldan Mujanović, direktor CPRC-a koji je i voditelj projekta "Jačanje lokalnih kapaciteta u Federaciji Bosne i Hercegovine u borbi protiv korupcije i teških oblika kriminala putem oduzimanja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom" koji finansira Vlada Velike Britanije.
 Teme sastanaka su bile primjena Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji Bosne i Hercegovine, saradnja Agencije sa MUP-om Kantona Sarajevo, Općinskim i Kantonalnim sudom u Sarajevu i druge teme.