Saopštenja

Saopštenja /January 31, 2017

Posjeta institucijama u Tuzli

U vezi sa aktivnostima Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u 2017. godini koja se tiče uspostavljanja međuinstitucionalne saradnje sa svim subjektima koji imaju obavezu da postupaju po odredbama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH, 27.01.2017. godine u Tuzli su održani sastanci u Kantonalnom sudu u Tuzli, Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, Općinskom sudu u Tuzli i MUP-u TK.
Ispred Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom sastancima je prisustvovao direktor Agencije Kenan Kapo, ispred Kantonalnog suda u Tuzli predsjednica suda Indira Hadžimehmedović i šef krivičnog odjela Vildana Helić.
U Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli sastanku je ispred tužilaštva prisustvovao šef Odjela za privredni kriminal Dalibor Bingas.
U Općinskom sudu u Tuzli sastanak je održan sa sekretarom suda Sidikom Hasanovićem i šefom krivičnog odjeljenja Tomislavom Ramljakom.
U MUP-u TK sastanak je održan sa komesarom policije TK Fadilom Šljivićem.
Sastancima je prisustvovao i prof.dr. Eldan Mujanović, direktor CPRC-a Sarajevo.
Teme sastanaka su bile primjena Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH, međuinstitucionalna komunikacija svih subjekata koji imaju obavezu postupanja po odredbama Zakona, dogovor oko potpisivanja međusobne saradnje i razno.