Saopštenja

Saopštenja /August 09, 2017

“AUDI A6” i “GILERA NEXUS 300” DATI NA UPRAVLJANJE FEDERALNOJ AGENCIJI ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Na osnovu prijedloga Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a u vezi sa krivičnim predmetom protiv osumnjičenog Jašarević Almira, zbog krivičnih djela u sticaju Iznude, Općinski sud u Zenici donio je Rješenje prema kojem se Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom daju na čuvanje privremeno oduzeta  prevozna sredstava, dokumentacija i ključevi.

Postoji osnovana sumnja da je osumnječeni Jašarević Almir zvani “Jašar” navedena prevozna sredstva, a koja su u vlasništvu Baručija Elvedina iz Zenice, stekao kao imovinsku korist pribavljenu izvršenjem krivičnih djela iznude iz člana 295. KZ FBiH, te je određena privremena mjera osiguranja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom od 6 (šest) mjeseci i to: zabrana otuđenja, skrivanja, opterećenja ili raspolaganja pokretnom imovinom koja je privremeno oduzeta po Naredbi Općinskog suda u Zenici.

MUP Zeničko-dobojskog kantona obezbijedit će policijsku pratnju prilikom transporta navedenih prijevoznih sredstava do skladišta F MUP-a koji koristi Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom.

Podsjećamo, ovo nije prvi slučaj oduzimanja motornog vozila koje je na upravljanje dato Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom.

Ovo je još jedan u nizu dokaza  kojim se jasno šalje slika kriminal se ne isplati.