Saopštenja

Saopštenja /April 27, 2018

Nove aktivnosti u Unsko-sanskom kantonu

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, postupajući u skladu s zakonskim nadležnostima, dana 26.04.2018. godine i 27.04.2018. godine, a na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Bihaću kojim je određena privremena mjera osiguranja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, izvršila je preuzimanje gotovog novca u iznosu 3.310,00 Eura i 4.800,00 KM te putničkog motornog vozila marke Volkswagen, model Polo.

S obzirom da je riječ o privremenim mjerama, predmetni novac je uplaćen na račun za posebne namjene kojim upravlja Agencija. Oduzeti novac će ostati deponovan na predmetnom računu sve do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka o čijem ishodu ovisi da li će isti biti uplaćen u budžet Federacije Bosne i Hercegovine.

Privremeno oduzeto motorno vozilo je prebačeno u Sarajevo, u skladište Agencije. Kao i u dosadašnjem postupanju, Agencija će i u ovom slučaju poduzeti sve raspoložive mjere u cilju očuvanja vrijednosti oduzete imovine.

Preuzimanje navedenog motornog vozila i gotovog novca je samo još jedna u nizu aktivnosti Agencije kojom se šalje poruka da se kriminal ne isplati.