Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja /November 16, 2017

Razmjena iskustava u upravljanju oduzetom imovinom sa kolegama iz Crne Gore

U periodu od 15.11. do 17.11.2017. godine u posjeti Upravi za imovinu Vlade Crne Gore boravili su predstavnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, predvođeni direktorom  Kenanom Kapom i saradnicom Hanadi Karić.
Tokom trajanja posjete predstavnici Agencije su razmijenili dosadašnja iskustva u upravljanju oduzetom imovinom u sklopu dvodnevne radionice na kojoj su pored naših gostiju bili prisutni i predstavnici Sektora za upravljanje oduzetom imovinom Uprave za imovinu Vlade Crne Gore koja ima značajnu ulogu u sistemu oduzimanja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u Crnoj Gori.
Stalna saradnja koju naša Agencija ima sa kolegama iz regiona će se nastaviti u i narednom periodu, razmjenom iskustava, informacija i spoznaja o najefikasnijim modalitetima upravljanja sa pojedinim oblicima imovine koja je predmet oduzimanja u krivičnim postupcima, čime nastojimo dati naš doprinos jačanju regionalne međuinstitucionalne saradnje i  efikasnije uspostave vladavine prava u Bosni i Hercegovini.